Eseményeink

DÖK KÖZGYŰLÉS

Megtartottuk a féléves DÖK közgyűlést. Az elmúlt időszakot értékelve az elnök kiemelte, hogy a kollégisták felének tanulmányi eredménye félévkor a 4.0 fölött volt. Mindnyájunkat büszkeséggel tölt el a 26 fő teljesítménye. Az elnök és a különböző területek felelősei beszámolójukat megtartották.

2020.02.10.

BUDAPEST KVÍZ

Budapest megismerése az itt tanuló diákok számára nélkülözhetetlen. A közlekedési hálózat ismerete legalább nagy vonalakban, a tájékozódás iskola-kollégium-boltok tengelyén a hétköznapi élet része lesz néhány héten belül.
Kollégiumunk fontosnak tartotta, hogy a történelmi város kincsei is megcsillanjanak az itt lakók számára. Sárkány Lívia tanárnő megtervezett négy sétát, amelyen szinte mindenki részt vett. A lányok megismerhették a Római partot, majd Tisztviselő-telep és Orczy-kert nevezetességeit, aztán Batthyány örökmécses és a Budai vár közti területet és végül a Régi Városfal, Városháza, Egyetem tér és Deák tér környékét.
Januárban egy színvonalas prezentáció keretében frissülhettek az ismeretek, sőt akinek kimaradt valamelyik séta, így pótolhatta a legfontosabbakat, ha az élményt nem is. Az emlékezést és a vidám hangulat felelevenítését segítette sétákról készült fotókból készült kiállítás is.
A félév előtt online kvízben mérhették össze a két-három fős csapatok tudásukat. Mindenki lelkes volt, hiszen a mobiltelefonokra letöltött applikáció segítségével valós időben lehet nyomon követni, ki hol jár, hány helyes választ tudott. A győztesek nyereményekért küzdöttek, amelyeket végül a Szuper 16-os (Király Bernadett és Pék Bianka), Korona (Józsa Zita és Juhász Kitti) és az aRanDalle (Fejes Diána és Bognár Bianka) csapatok vittek el.

2020. Január 27.